Logo

Borussia Düsseldorf zegevierde zondag in de finale op de Duitse landstitel. Het veroverde zo een 27ste landstitel.

In een herhaling van vorig seizoen, nam de titelverdediger het opnieuw op tegen Fulda Maberzell. De uitdagers kwamen meteen verrassend op voorsprong dankzij een zege van Christian Süß op Patrick Franziska, maar Timo Boll maakte meteen gelijk met een 3-0 overwinning op Wang Xi. De Griekse verdediger Panagiotis Gionis bracht de Duitse veelvraat op voorsprong tegen Ruwen Filus, waarna een sterke Boll de kans kreeg om de tweede opeenvolgende landstitel veilig te stellen voor Düsseldorf. Zijn voormalige teamgenoot Christian Süß kwam namelijk met 2-0 voor, maar sneuvelde uiteindelijk alsnog in de belle.

1 - 3 Fulda Maberzell - Borussia Dusseldorf
1-0Cristian Süss-Patrick FRANZISKA3-04, 8, 7
1-1WANG Xi-Timo BOLL0-3-5, -9, -4
1-2Ruwen FILUS-Panagiotis GIONIS1-310, -6, -5, -6
1-3Christian Süss-Timo BOLL2-310, 9, -2, -7, -5

 

Met deze landstitel en de eerder veroverde beker verzekert Düsseldorf zich al minstens van de "dubbel". Ook de "trebble" is nog een mogelijkheid, want de Duitsers verdedigen een 3-1 voorsprong in de terugwedstrijd van de finale op de Champions League in en tegen Orenburg.

Voor Christian Süß was het overigens zijn laatste competitiewedstrijd. Hij zet een punt achter zijn (internationale) tafeltenniscarrière en wil zich focussen op zijn studies en gezondheid. Süß kampte in het verleden met een zware knieblessure die hem lange tijd aan de kant zette. De Deen Jonathan Groth maakt zijn rentree bij Fulda-Maberzeel en zal Christian vervangen. Het team verwelkomt volgend seizoen ook Thomas Keinath.