Logo

In Duitsland zit de eerste competitieweek er reeds op. TTC Hagen kon nog geen beroep doen op Cedric Nuytinck in de wedstrijd tegen Werder Bremen.

Hagen rekende dan maar op de 51-jarige Andreas Fejer-Konnerth, die de geblesseerde Belg (een barst in de rib) verving, om het team te vervolledigen. De speler-coach wist als derde man bijna een set af te snoepen van de Roemeen Constantin Cioti, maar moest toch met 0-3 logisch buigen voor de overmacht. Ook Bastian Steger (tegen de Zweed Anton Kallberg) en de Rus Kirill Skachkov (tegen de Kroaat Borna Kovac) bleken te sterk voor Hagen, dat in extremis nog een team moest samenstellen nadat het eigenlijk was gedegradeerd. Kovac redde de eer met twee setzeges, maar sneuvelde in belle alsnog met 6-11.

Er vielen overigens weinig verrassingen te rapen. Düsseldorf liet niks liggen op bezoek bij Mühlhausen, terwijl Saarbrücken en Ochsenhausen ook hun eerste horde winnend afsloten. In het spannendste duel tussen Bergneustadt en Grenzau trok de thuisploeg aan het langste eind.