Logo

Cedric Nuytinck debuteerde op de tweede speeldag in de Bundesliga voor zijn nieuwe team: TTC Hagen. Meteen een speciale wedstrijd, want het werd een bezoek aan Saarbrücken, het vorige Duitse team van de Oost-Vlaming.

Het wordt sowieso een zwaar seizoen voor TTC Hagen, dat onverwacht op het hoogste niveau mocht blijven aantreden en in extremis een nieuw team moest samenstellen. Dat werd ook duidelijk in de tweede wedstrijd van het seizoen. Saarbrücken had geen medelijden en won met 3-0. De Kroaat Borna Kovac sleepte in de eerste wedstrijd meteen de enige setwinst uit de brand, alhoewel de Zweed Anton Kalkberg en ook Nuytinck bijzonder dicht bij setwinst kwamen.

3 - 0 Saarbrucken - Hagen
1-0Adrien MATTENET-Borna KOVAC3-1-6, 9, 5, 2
2-0Tiago APOLONIA-Anton KALLBERG3-02, 11, 6
3-0Bojan TOKIC-Cedric NUYTINCK3-012, 3, 7

 

Ook in de bekercompetitie bleek Saarbrücken een maatje te groot voor Cedric en co, alhoewel er zaterdag wel een zege te noteren viel van Källberg op Apolonia. Nuytinck stond toen op twee en wist een set af te snoepen in het eerste duel tegen Mattenet.

 

Saarbrücken is na deze overwinning samen met Ochsenhausen het enige team dat na twee weken nog ongeslagen is. Borussia Düsseldorf ging op bezoek bij Grenzau verrassend met 3-2 onderuit. Enkel Timo Boll kon zijn wedstrijden winnend afsluiten.