Logo

TTC Hagen staat na drie nederlagen opnieuw op een degradatieplaats in de Duitse Bundesliga.

Voor nieuwjaar zat er even een stunt in voor het team van Cedric Nuytinck, maar Saarbrücken bleek nipt met 2-3 te sterk. Anton Källberg presteerde bijzonder sterk met zeges op zowel Apolonia als Mattenet, maar Borna Kovac kwam in de belle te kort tegen Tokic. Nuytinck kwam niet in het stuk voor.

In het degradatieduel op bezoek bij Grünwettersbach was Nuytinck wel bij de les en won hij het openingsduel van Geraldo. Källberg en Kovac konden de score echter niet uitblijven waardoor er een 3-1 eindstand op het bord verscheen.

Op bezoek bij Ochsenhausen was de Zweedse kopman Källberg er niet bij. De Kroaat Kovac kon in het openingsduel net geen set winnen en Cedric kon een 1-2 voorsprong op Hugo Calderano niet verzilveren. Daarna was het pleit beslecht, want trainer/invaller Fejer-Konnert haalde slechts acht punten tegen Dyjas.

 

In de stand zakt Hagen terug naar een gedeelde negende plaats, want Mühlhausen boekte zowaar drie zeges op rij. Ondanks de recente onderlinge nederlaag heeft Hagen momenteel wel een streepje voor op Grünwettersbach, dat met evenveel punten de rode lantaarn draagt.

 

Als Hagen zich weet te redden op het hoogste niveau, zal het al zeker op zoek moeten gaan naar versterking. Kopman Anton Källberg verkast immers naar Borussia Düsseldorf, waar hij de onverwacht vertrekkende Patrick Franziska zal vervangen. De overstap van de Zweed is niet onverwacht want Anton traint - net als Nuytinck en Kovac - al langer mee met Borussia. Meer zelfs, het is dankzij Düsseldorf dat Hagen uberhaupt een strijdvaardig team voor de Bundesliga kon samenstellen.