Logo

TTC Hagen heeft ondanks een sportieve degradatie nog een zege kunnen boeken in de Bundesliga. Op bezoek bij Grenzau wist het twee extra punten te veroveren.

Het begon nochtans niet goed voor de bezoekers, die zonder setwinst al snel tegen een 2-0 achterstand aankeken. Borna Kovac zorgde echter voor de ommekeer in de wedstrijd met een 0-3 zege op Qiu Liang. Na een felbevochten duel trok Anton Kallberg in de belle aan het langste eind tegen Andrej Gacina.

Hierdoor kwam Cedric Nuytinck een tweede keer aan tafel. Hij kampte tegen de Japanner Masaki Yoshida om de eindzege. Yoshida kwam snel 2-0 voor, maar de Oost-Vlaming beet van zich af en kon zelfs nog een belle afdwingen die hij met 11-13 naar zich toe trok. 

2 - 3 Grenzau - Hagen
1-0Andrej GACINA-Cedric NUYTINCK3-06, 8, 8
2-3Masaki YOSHIDA-Cedric NUYTINCK2-38, 8, -8, -9, -11

 

Voor Hagen komt deze zege te laat om zich sportief op het hoogste niveau te handhaven, maar voor Nuytinck was het wel een unieke kans om zich in de kijker te spelen. Mocht Hagen ook extra-sportief niet in de Bundesliga mogen aantreden volgend seizoen, kan onze landgenoot misschien wel een nieuwe club vinden.

Opmerkelijk nieuws is dat, met nog een wedstrijd te gaan, Borussia Düsseldorf momenteel is uitgeschakeld voor de titelstrijd. Door hun nederlaag tegen Bergneustadt, prijkt het voorlopig op een vijfde plaats. Het heeft momenteel wel een betere winstratio dan Bergneustadt, maar beide teams hebben nog een wedstrijd tegen een staartploeg voor de boeg.