Logo

Cedric Nuytinck - © ITTF
Cedric Nuytinck - © ITTF

Saarbrücken heeft het uitduel bij Bremen nipt gewonnen met 2-3. Cedric Nuytinck zorgde mee voor de overwinning in het beslissende dubbelspel van de 17de speeldag.

Werder Bremen was een van de teams die zijn oog had laten vallen op de Final Four van de Duitse Bundesliga. Om die kansen gaaf te houden moest het wel stunten tegen Saarbrücken, de tweede in de stand. Matthias Falck had dat goed begrepen: in het openingsduel versloeg hij in een thriller onze landgenoot Cedric Nuytinck in vier nipte sets. Na zeges van Takuya Jin en Patrick Franziska, was het Falck die het beslissende dubbelspel kon afdwingen voor de thuisploeg. Daarin hadden Cristian Pletea en Kirill Gerassimenko echter weinig in de pap te brokken tegen de Oost-Vlaming Nuytinck en diens gelegenheidskopman Patrick Franziska.

2 - 3 Werder Bremen - Saarbrücken
1-0Matthias FALCK-Cedric NUYTINCK3-111, -8 ,10, 13
2-3Gerassimenko / Pletea-Franziska / Nuytinck0-3-4, -6, -8

 

Ondertussen is ook de 18de speeldag achter de rug, daarin moest Saarbrücken thuis - zonder Cedric - met 1-3 zijn meerdere erkennen in leider Borussia Düsseldorf. Daardoor achtervolgt Saarbrücken op de tweede plaats op vier punten van de Rekordmeister.