Logo

Ochsenhausen en Fulda-Maberzell ongeslagen aan leiding in Duitse Bundesliga

 

 

Onze vaderlandse competitie moet nog beginnen, maar in Duitsland is de tweede speelweek reeds achter de rug. In een kleinere competitie met negen ploegen leden topfavorieten Borussia Düsseldorf en Saarbrücken reeds hun eerste nederlagen.

 

Saarbrücken, met Cedric Nuytinck als reservespeler, start desastreus aan het nieuwe seizoen. Vorig jaar eindigden ze quasi ongenaakbaar als eerste in de reguliere competitie, nu werden de eerste twee wedstrijden verloren. Zowel tegen Ochsenhausen als matec Frickenhausen werd met het kleinste verschil verloren.

Titelverdediger Borussia Düsseldorf start de competitie zonder kopman Timo Boll. In de eerste wedstrijd tegen Herne vormde dat geen probleem, maar Werder Bremen bleek duidelijk te sterk. Aan nieuwkomer Walther Ricardo, overgekomen van Lauric Jean's Indeland Julich, zal het alvast niet gelegen hebben: hij blijft voorlopig ongeslagen op de derde plaats.

Momenteel zijn er twee ongeslagen leiders: Ochsenhausen en Fulda-Maberzell. Matec Frickenhausen is eveneens ongeslagen, maar was op de eerste speeldag vrij en volgt dus op twee punten. Bremen, Düsseldorf en Grenzau hebben na twee wedstrijden een evenwichtige balans qua overwinningen. Plüderhausen kon haar enige wedstrijd niet winnen, terwijl Saarbrücken en Herne onderaan staan met twee verloren wedstrijden.