Logo

Lauric kan slechts een van vier wedstrijden winnen in openingswedstrijd

Indeland Jülich, de Duitse broodheer van Lauric Jean, is slecht begonnen aan het nieuwe zien. Het verloor de openingswedstrijd met 9-7 op bezoek bij Borsum.

 

De vice-kampioen in de 2de Duitse Bundesliga zag met Ricardo Walther haar kopman verdwijnen naar Borussia Düsseldorf, maar haalde daarvoor Hermann Mühlbach in de plaats en rekent ook op oude getrouwe Trinko Keen. Lauric is zo, net als vorig jaar, derde speler in het team. Vorig jaar speelde de Chinese kopman echter nooit mee, waardoor onze landgenoot steeds in het eerste paar aantrad.

Ook dit seizoen startte Lauric in het eerste paar aangezien de Nederlander Keen in de eerste wedstrijd niet aantrad. Het werd een frustrerende partij waarin heel wat sets en wedstrijden met het kleinste verschil werden beslecht. Lauric opende zijn wedstrijd in het dubbelspel aan de zijde van Smytr Pysar met een ruime zege (11-4) in de belle. Daarna trok hij op de beslissende momenten echter steeds aan het kortste eind. Zowel individueel als in het beslissende dubbelspel verloor hij telkens nipt.

Jülich opent zo met een nederlaag en staat na het eerste speelweekend op de laatste plaats.

 

9 - 7 Borsum - Jülich        
1 - 1 Wisniewski/Hagemann - Jean/Pysar 2 - 3 8, -6, -7, 4, -4
2 - 2 Jan ZIBRAT - Lauric JEAN 3 - 1 12, -7, 10, 8
6 - 5 HJunor SZOCS - Lauric JEAN 3 - 2 7, -8, 11, -11, 7
9 - 7 Zibrat/Szocs - Jean/Pysar 3 - 2 8, 8, -7, -11, 4