Logo

Verlies tegen rechtstreeks concurrent Bremen kan fataal zijn

 

Liebherr Ochsenhausen heeft in de strijd om het vierde play-offticket in de Duitse Bundesliga een slechte zaak gedaan.

 

Het team van Andrej Gacina en coach Skoric ging thuis met zware 0-3 cijfers onderuit tegen rechtstreeks concurrent Werder Bremen. De Champions League-deelnemer zakt zo terug naar de vijfde plaats met twee punten achterstand op Bremen en Fulda-Maberzell. Ochsenhausen kan in de resterende drie wedstrijden beter geen punten meer verliezen. Bovendien zal het in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen moeten winnen van Fulda-Maberzell wil het de play-offs alsnog behalen.

Aan de top van het klassement blijft Saarbrücken ongenaakbaar aan de leiding. Dit weekend ging het met 1-3 voorbij Hanau. Titelverdediger Borussia Düsseldorf won met dezelfde cijfers bij Fulda-Maberzell. Timo Boll was in deze ontmoeting opnieuw de grote afwezige.

Onderaan het klassement heeft Plüderhausen een laatste strohalm gegrepen. Het won thuis met 3-1 van matec Frickenhausen en geeft zo de rode lantaarn door aan de verliezer van het duel. Herne wint van Grenzau en hijst zich zo in een groepje van drie ploegen met twaalf punten. Plüderhausen, die nog steeds op een degradatieplaats staat, volgt op amper twee punten van Herne, Grenzau en Hanau.