Logo

Cedric Nuytinck krijgt eerste invalbeurt in Duitse Bundesliga dit seizoen

De heren van Saarbrücken hebben hun wedstrijd tegen Liebherr Ochsenhausen winnend afgesloten. Borussia Düsseldorf won ook, maar kan nog steeds geen beroep doen op haar volledige kern.

 

Cedric Nuytinck kreeg het voorbije weekend nog eens speelkansen in het eerste team van Saarbrücken. Hij verving in de thuiswedstrijd tegen Liebherr Ochsenhausen de Portugees Joao Monteiro. De ploeg hield de zege thuis dankzij twee zeges van Bojan Tokic en eentje van kopman Bastian Steger, die in de eerste wedstrijd verrassend onderuit ging tegen Kirill Skachkov. Nuytinck gaf partij aan Liam Pitchford. Een wedstrijd waarin hij pas in de belle zijn meerdere moest erkennen in de Engelsman (-7, 11, 7, -7, -4).

Bij Borussia Düsseldorf zijn de spelersperikelen nog steeds niet achter de rug. Coach Danny Heister stond ook dit weekend zelf achter de tafel. De Nederlander moest als enige zijn tegenstander feliciteren met een individuele overwinning. Süss en Baum bezorgden de titelverdediger de zege op bezoek bij promovendus matec Frickenhausen.

Onderaan het klassement is de spanning te snijden. Rode lantaarn Plüderhausen kon dit weekend eindelijk nog eens winnen. Het versloeg thuis 1937 Hanau. Het deelt nu de laatste plaats met Frickenhausen. Beide teams hebben nu twee punten achterstand op Herne, dat op bezoek bij Bremen geen punten kon pakken.

Werder Bremen mengt zich wel steeds zwaarder in de strijd om de vier play-offtickets. Het staat nu op een vijfde plaats, op gelijke hoogte met Ochsenhausen, momenteel nog net vierde in de stand. Beide teams hebben amper twee punten achterstand op Fulda-Maberzell. De ploeg van "de meester" Jan-Ove Waldner heeft haar play-offticket niet in veiligheid kunnen brengen door een nederlaag op bezoek bij Grenzau, dat zich stilaan uit de gevarenzone weet te spelen.