Logo

Enkel Nuytinck kan in het dubbel een Belgisch punt scoren

De leider in de 2de Bundesliga Süd liet op bezoek bij Nuytinck en co duidelijk zien waarom het leider is: het is gewoon de sterkste ploeg van het moment in deze reeks. De thuisploeg kon amper twee wedstrijden winnen. Toch zat er meer spanning in de wedstrijd dan de uitslag doet vermoeden.

 

Nuytinck begon aan de zijde van Bojan Crepulja met een goede start voor de thuisploeg: winst in het eerste dubbelspel. De twee volgende gingen echter allemaal in de belle verloren.

Ook in het enkelspel was het verschil op sommige momenten klein. Nuytinck verloor in zijn eerste enkelwedstrijd twee sets met het kleinste verschil van Lei Yang. Emilien Vanrossomme kwam, net als zijn kopman, op de cruciale momenten te kort om een set af te snoepen van Adam Robertson. Robin Devos sneuvelde dan weer in de belle van zijn enige enkelspel.

Pas in het vijfde enkelspel wist de thuisploeg haar puntenscore te verdubbelen. Nuytinck en Vanrossomme verloren ook hun tweede enkelspel in drie (nipte) sets waarna de wedstrijd ten einde was.

Grünswetterbach blijft op deze manier autoritair leider, natuurlijk. Saarbrücken II zakt terug naar de achtste plaats met nog drie punten voorsprong op Seligenstadt. Beide teams hebben nog vijf wedstrijden te gaan.

 

Saarbrücken II - Grünswetterbach 2 - 9  
Nuytinck/Crepulja - Robertson/Lei 3 - 0 7, 11, 4
Vanrossomme/Naumann - Erlandsen/Miszewski 2 - 3 9, 8, -4, -4, -5
Devos/Mostowys - Markovic/Sekinger 2 - 3 -7, 7, -4, 8, -7
Cedric NUYTINCK - LEI Yang 0 - 3 -3, -14, -11
Emilien VANROSSOMME - Adam ROBERTSON 0 - 3 -11, -10, -8
Robin DEVOS - Rade MARKOVIC 2 - 3 -6, 6, 8, -6, -5
Cedric NUYTINCK - Adam ROBERTSON 0 - 3 -7, -5, -11
Emilien VANROSSOMME - LEI Yang 0 - 3 -8, -8, -8