Logo

Voltallig team start inhaalrace op Saarbrücken

Voor het eerst dit seizoen kon Düsseldorf met haar voltallige ploeg aantreden in de Duitse Bundesliga. Werder Bremen heeft het geweten.

 

Bremen, een ploeg in de brede middenmoot van de Duitse Bundesliga, kon thuis geen enkele set winnen van de titelverdediger. Borussia Düsseldorf kon rekenen op haar voltallige team bestaande uit Timo Boll, Christian Süß en Patrick Baum. Adrian Crisan kwam namens de thuisploeg nog het dichtst bij een eerreddende set, maar Baum besliste er bij 12-14 anders over.

Düsseldorf klimt zo opnieuw naar de tweede plaats in de rangschikking, nog steeds met zes punten achterstand op Saarbrücken. De leider won nipt met 3-2 van eerste achtervolger Fulda-Maberzell, dat door het verlies terugzakt naar de derde plaats.

De strijd om de vierde play-offsplaats gaat onverminderd voort. Liebherr Ochsenhausen heeft daar, na de winst op Hanau, momenteel de beste papieren voor met twaalf punten. Dat zijn er twee meer dan Hanau, Bremen, Herne en Grenzau. Die laatste sluit opnieuw aan bij de middenmoot dankzij een zege tegen matec Frickenhausen. Plüderhausen blijft de rode lantaarn dragen na verlies bij Herne.