Logo

Saarbrücken ongeslagen leider na heenronde

 

Duits kampioen Borussia Düsseldorf blijft het moeilijk hebben en leed het voorbije weekend haar vierde nederlaag in de Duitse Bundesliga.

 

De terugkeer van Christian Süß ging gepaard met het uitvallen van Timo Boll, een slag die de titelverdediger na het verlies in de Champions League van vrijdag niet te boven is gekomen. In de eigen Bundesliga ging Düsseldorf verrassend met 2-3 onderuit tegen Hanau. Patrick Baum won zijn beide wedstrijden, maar zowel Süß als Jakab kwamen nipt te kort om het derde punt te scoren.

Saarbrücken daarentegen blijft ongeslagen aan kop dankzij een 3-0 thuiszege tegen Werder Bremen. Fulda Maberzell handhaaft zich goed op de tweede positie met een nipte uitzege bij Ochsenhausen. Het nieuwe team van Gacina en trainer Skoric blijft zo met acht punten uit negen wedstrijden hangen in de bijzonder ruime middenmoot van vier teams (Frickenhausen, Hanau en Grenzau).

De strijd onderaan is eigenlijk spannender. Herne boekte immers zijn tweede zege van het seizoen tegen promovendus Frickenhausen en houdt zo de volledige middenmoot in het vizier. Plüderhausen en Bremen hangen daar net tussenin met drie gewonnen wedstrijden op een half seizoen.