Logo

Reserves Saarbrücken voorbij rode lantaarn Stuttgart

 

 

Het tweede team van Saarbrücken heeft in de Duitse 2de Bundesliga Süd een belangrijke zege geboekt met het oog op sportief behoud.

 

Tegen rode lantaarn Stuttgart had het team van kopman Cedric Nuytinck wel het nodige geluk: Dennis Wiese, tweede man bij de bezoekers, gaf reeds na het eerste dubbelpunt forfait. De wedstrijd begon dus met een 3-0 voorsprong in het vordeel van de thuisploeg.

Nuytinck, Devos en Vanrossomme benutten samen met hun Duitse kompanen dat voordeel volledig. De tweede team van de leider in de Bundseliga trok de wedstruid overtuigend naar zich toe en won met 9-4.

In het dubbelspel waren de bezoekers duidelijk de betere: het enige punt werd behaald door Nuytinck en Crepulja door het forfait. Individueel lieten de Belgen niks liggen: Nuytinck won zijn resterende wedstrijd in de belle, Vanrossomme trok tweemaal in de vijfde set aan het langste eind en Robin Devos kon eveneens twee maal juichen.

Saarbrücken II behoudt in de stand haar veilige achtste plaats. Eerste achtervolger Seligenstadt volgt nu op vier punten, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Stuttgart draagt puntenloos de rode lantaarn en moet dus vijf punten inhalen. Het heeft wel nog een wedstrijd in te halen.

 

Saarbrücken II - Stuttgart 9 - 4  
Nuytinck/Crepulja - Wiese/Loitz 3 - 0 1, 0, 0
Vanrossomme/Mostowys - Mu/Behringer 0 - 3 -6, -7, -11
Devos/Naumann - Escher/Frank 0 - 3 -7, -9, -7
Cedric NUYTINCK - Dennis WIESE 3 - 0 W.O.
Emilien VANROSSOMME - Andreas ESCHER 3 - 2 8, -5, -9, 11, 4
Robin DEVOS - Mike BEHRINGER 3 - 2 -8, 9, 3, -10, 6
Cedric NUYTINCK - MU Hao 3 - 2 -8, 7, 6, -10, 4
Emilien VANROSSOMME - Mike BEHRINGER 3 - 2 7, -6, -9, 9, 11
Robin DEVOS - Andreas ESCHER 3 - 0 5, 9, 10