Logo

Sensatie in de Duitse Bundesliga, waar Borussia Düsseldorf een zware 3-0 nederlaag leed in Saarbrücken.

Beide teams zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, maar Saarbrücken wist dit seizoen wel een zware mentale klap toe te brengen aan de titelverdediger. Het nummer vier van vorig seizoen won met 3-0 van de regerend Champions League-winnaar.

Joao Monteiro leidde de overwinning in met een eerder ruime zege tegen Patrick Baum, die geen set wist te winnen.

Dé stunt van de dag kwam echter van Bastian Steger, die zijn landgenoot Timo Boll in vijf sets versloeg. De thuisspeler begon met een 1-8 winst op het nummer twee van de wereld, maar kreeg in de volgende twee sets absoluut geen voet aan de grond (3-11 en 2-11) en leek een vogel voor de kat. Bastian herstelde zich echter in de vierde set, die hij met het kleinste verschil kon winnen (15-13). In de belle was de thuisspeler opnieuw net dat tikkeltje beter (11-9). Borussia op 2-0 achterstand.

Janos Jakab leek voor de kentering te zorgen bij de bezoekers en won de eerste set tegen Bojan Tokic, maar de Serviër trok de volgende drie sets naar zich toe en liet Borussia met lege handen achter.

Saarbrücken, de ploeg van de Belg Cedric Nuytinck, staat na twee speeldagen ongeslagen aan de leiding van de Bundesliga, gevolgd door Fulda-Maberzell en Frickenhausen. Beide teams hebben wel reeds enkele wedstrijden moeten prijsgeven.

Saarbrücken - Düsseldorf 3 - 0
Joao MONTEIRO - Patrick BAUM 3 - 0 8, 6, 9
Bastian STEGER - Timo BOLL 3 - 2 8, -3, -2, 13, 9
Bojan TOKIC - Janos JAKAB 3 - 1 -8, 6, 6, 7