Logo

Door een blessure van Bastian Steger mocht Cedric Nuytinck zondag aantreden tegen Gräfelfing.

Het werd een moeilijk debuut voor de 18-jarige speler van de Leuvense topsportschool. Met de Indiër Achanta kreeg hij een zware tegenstander voorgeschoteld en dat liet zich voelen in de setstanden. Saarbrücken won uiteindelijk wel van de rode lantaarn in de Duitse Bundesliga met 2-3 dankzij winst van Nuytinck en Tokic in het beslissende dubbelspel.

Gräfelfing - Saarbrücken 2 - 3  
Sharath Kamal ACHANTA - Cedric NUYTINCK 3 - 0 5, 8, 2
Stephan/Frasch - Tokic/Nuytinck 1 - 3 -9, 6, -6, -11

Zaterdag speelde Cedric een cruciale wedstrijd in het tweede team van Saarbrücken. Het ging dan op bezoek bij rechtstreeks concurrent Fortuna Passau. Het werd een bijzonder zwaar verlies (9-3) waarin onze landgenoot met een zege in het enkelspel de score wist te milderen. Ook in Tegernheim ging het team zwaar de boot in (9-2), maar dat was zonder Nuytinck.

Fortuna Passau - Saarbrücken II 9 - 3  
Pytlik/Pristal - Nuytinck/Pache 3 - 2 7, -10, 3, -11, 10
Tomas SADILEK - Cedric NUYTINCK 3 - 0 4, 6, 3
Martin PYTLIK - Cedric NUYTINCK 1 - 3 -5, 6, -9, -7

Alhoewel een sportieve degradatie hierdoor niet meer te ontwijken valt, zal Saarbrücken II hoogstwaarschijnlijk toch nog in de 2de Bundesliga mogen aantreden in het seizoen 2011-2012. Enkele clubs kunnen zich financieel immers niet handhaven in de hoogste reeksen van Duitsland, waardoor het team van Nuytinck heropgevist zou worden.