Logo

Cedric Nuytinck is met Saarbrücken II begonnen aan de terugronde in de 2de Bundesliga Nord.

Ondanks de mindere resultaten blijft Nuytinck spelen in het eerste paar van Saarbrücken II. Na een moeilijke competitiestart door klierkoorts wist hij zich in de laatste wedstrijden toch te manifesteren. Saabrücken II staat na de heenronde op een 9de plaats op 10 ploegen en blijft tegen de degradatie vechten.

Vandaag kregen Nuytinck en co het bezoek van Mühlhausen, het nummer 4. Onder de tegenstanders ook Pansky en Orlowski die eerder op de dag nog een fantastische show gaven bij het Nederlandse TTV Unicum in Geldrop (nabij Eindhoven). De Tsjechen spelen echter in respectievelijk het tweede en derde paar bij Muhlhausen en ontweken zo onze landgenoot.

In een bijzonder spannende dubbelwedstrijd moesten Nuytinck en Dickhardt zich in de vierde set gewonnen geven tegen Tang en Theissmann. Ook individueel kwam Nuytinck een tikkeltje te kort tegen Bing Tang. De Duitser bleek in de belle te sterk. Saarbrücken keek zo tegen een 1-4 achterstand aan. De ploeggenoten van Ce trokken dit recht tot 4-4. Nuytinck speelt zijn tweede individuele wedstrijd van de avond bij een 5-5 tussenstand tegen een andere Tsjech: Petr David. Nuytinck brengt zijn team heel kort even op voorsprong (6-5) maar de bezoekers komen meteen langszij (6-6).

Uiteindelijk gaat de wedstrijd met 7 - 9 verloren. Een nieuwe domper voor de thuisploeg die elk punt nochtans goed kan gebruiken.

Saarbrücken II - Mühlhausen 7 - 9  
Nuytinck/Dickhardt - Tang/Theissmann 1 - 3 10, -10, -10, -4
Cedric NUYTINCK - Bing TANG 2 - 3 11, -7, -8, 5, -6
Cedric NUYTINCK - Petr DAVID 3 - 1 -11, 9, 9, 8