Logo

Frederic Sonnet, de enige Belg in de hoogste Franse divisie, heeft Nice een eerste individuele zege bezorgd. Zijn ploeg ging wel opnieuw de boot in, deze keer tegen La Romagne.

Voor Nice is het debuut in de Franse Pro A geen lachertje. In de eerste wedstrijd gingen ze met 4-0 de boot in tegen Levallois, regerend landskampioen. In de tweede wedstrijd werd het 2-4 tegen La Romagne, vorig jaar een middenmoter.

Frederic Sonnet (FFTT-46) bezorgde de Zuid-Franse ploeg haar eerste individuele overwinning op het hoogste niveau. Hij versloeg in een spannende wedstrijd de hoger geklasseerde Fransman Dorin Vasile Calus (FFTT-33) met 3-1. Na een moeilijke start verloor onze landgenoot de eerste set. Ook de tweede startte moeizaam, maar werd uiteindelijk met 11-4 gewonnen. Ook de derde set ging naar onze landgenoot, die in de 4de set bij 10-4 maar liefst 6 machtpunten wist te verzilveren. Calus vocht echter verrassend sterk terug tot 10-10, maar kon zelfs bij 12-12 geen setpunt afdwingen. Sonnet daarentegen veroverde een 9de matchpunt. Dat was eindelijk de goede en de eerste individuele zege in de Pro A was een feit voor Nice. Frederic houdt bovendien Nice in de wedstrijd: het staat 1-1.

Bij 1-2 speelt Sonnet zijn tweede wedstrijd. Hij verliest die echter met 0-3. La Romagne loopt bijgevolg uit tot 1-3. Nice kan hoogstens nog een gelijkspel halen.

Nice kwam nog terug tot 2-3, maar in de laatste wedstrijd moest het alsnog het hoofd buigen voor La Romagne.