Logo

Heel wat Belgen spelen dit seizoen in de Franse competitie. Waar vorig seizoen nog enkele landgenoten in de Pro-reeksen aantraden, speelt iedereen nu in de 1ste Nationale.

Nathalie Marchetti liet tijdens het zomerreces de Belgische competitie voor wat ze is en verkaste naar Frankrijk. Vorig weekend debuteerde ze met het tweede team van Saint-Pierraise – vorig jaar nog broodheer voor Karen Opdencamp – met een gelijkspel tegen het tweede team van Mulhouse. Marchetti (FR-145) deed wat van haar verwacht werd en wist twee zeges te boeken en moest enkel buigen tegen een speelster uit de Franse top-40.

Niet minder dan zes ploegen stelden vorig weekend een Belgische speler op. Bruille 1 (Indeherberg en Bierny) en Saint-Louis 2 (Delobbe en Swartenbrouckx) spanden daarbij de kroon. Bruille, dat vorig seizoen nipt degradeerde uit de Pro B won met zware 8-1 cijfers van Abbeville. Het was uitgerekend Christophe Closset die de eer redt voor de bezoekers tegen Julien Indeherberg. Saint-Louis 2 kreeg forfait van Chartres 2.

Bruille heeft nog een derde Belgische speler in haar rangen. Benjamin Rogiers speelde met het tweede team tegen de reserves van La Romagne. Het werd een 2-8 nederlaag, waarbij Rogiers (64) een logische zege boekte en helaas verloor van het Franse nummer 66.

Naast Marchetti maakte ook Martin Allegro zijn debuut in de Franse competitie. Hij leed een 4-8 nederlaag met Elancourt tegen Saint Quentin, maar wist zelf (220) een mooie performance neer te zetten door het nummer 109 te verslaan. Als laatste kwam Hervé Delporte in actie voor Rambouillet. Met zijn twee overwinningen wist hij een gelijkspel af te dwingen bij Metz 2, maar op papier had Delporte nog een wedstrijd extra moeten winnen.

Frédéric Sonnet tenslotte wist met Chef Boutonne een 4-8 overwinning buit te maken bij Courbevoie. Sonnet zelf bleef logischerwijs ongeslagen.