Logo

De Franse Nationale reeksen hebben hun derde speelweek achter de rug. De Belgen zijn daarin succesvol met de ongeslagen teams Bruille 1 en Chef Boutonne.

Ludovic Bierny en Julien Indeherberg bezorgden het eerste team van Bruille – vorig jaar nog actief in de Pro B – twee zeges op rij tegen Rambouillet en Bordeaux. Beide Belgen bleven ongeslagen voor hun team, waarbij Ludo ook Hervé Delporte opzij zette. Delporte is met Rambouillet momenteel vierde in de stand in groep A na de nederlaag tegen Bruille, maar winst tegen Abbeville. De speler van Tiège behaalde tegen Abbeville een hattrick, waaronder een overwinning op Christophe Closset. Die laatste moet met zijn team opletten voor degradatie nu het nog geen enkel punt kon puren uit drie wedstrijden.

In poule B staat Chef Boutonne aan de leiding. Frédéric Sonnet is zowat de sterkste speler in deze groep, maar bleef individueel niet ongeslagen tegen Nimes en Auch. Onderaan het klassement vinden we Elancourt terug, het nieuwe team van Martin Allegro. De Waalse junior behaalde een mooie twee op drie op bezoek bij Montpellier.

Bij de dames schippert Nathalie Marchetti tussen het eerste team van Saint-Pierraise en de reserves, beiden actief in 1ste Nationale. In de derde speelweek boekte ze twee overwinningen uit drie wedstrijden in het eerste team. Beide teams staan momenteel tweede in de stand.

Saint-Louis leed op de tweede speeldag een nipte nederlaag op bezoek bij Bethune. Zowel Gaetan Swartenbrouckx als Damien Delobbe wisten twee van hun drie wedstrijden winnend af te sluiten. In het duel tegen Boulogne-sur-Mer werd ruim met 8-3 gewonnen. Damien bleef ongeslagen, terwijl Gaetan slechts een wedstrijd kon winnen. Marc Closset was hem in het openingsduel te sterk af. Boulogne bezet momenteel de zesde plaats, nadat het eerder een gelijkspel afdwong bij Poitiers.

Benjamin Rogiers is bij Bruille momenteel actief in het tweede team. Mede dankzij zijn ongeslagen status veroveren de reserves twee overwinningen en stijgen naar de vijfde plek.