Logo

Bruille 1 en Chef Boutonne blijven ongeslagen in de Franse 1ste Nationale en lijken goed op weg om in de lente te strijden om een plaats in de Franse Pro B.

Het eerste team van Bruille kon vorig jaar al eens snoepen van de tweede hoogste Franse klasse, maar overleefde toen net niet. Met een felbevochten zege op de reserves van Argentan-Bayard (6-8) blijven Julien Indeherberg en Ludovic Bierny (foto) ongeslagen aan de leiding in poule A. Hervé Delporte staat met Rambouillet momenteel op een derde plek in deizelfde poule na een makkelijke 1-8 overwinning op bezoek bij Bordeaux. Minder goed vergaat het Christophe Closset met Abbeville. Het wist een eerste punt te veroveren door een gelijkspel af te dwingen bij Tours, waarbij Christophe een belangrijke stuntzege boekte.

In poule B is het Frédéric Sonnet die ongeslagen aan de leiding staat met Chef Boutonne. Zaterdag werd met 4-8 gewonnen bij de reserves van Caen. Martin Allegro kwam niet aan de bak bij Elancourt, de rode lantaarn in deze groep.

Bruille is overigens op twee fronten actief. De reserves strijden in poule C om het behoud in de 1ste nationale. Met Benjamin Rogiers lukt dit voorlopig goed. Dit weekend werd een ruime 8-1 overwinning gevierd tegen bezoeker Nantes.

Marc Closset wist met Boulogne-sur-Mer de voormalige leider in groep D nipt met 8-6 te verslaan. Thorigne-Folard leed, mede dankzij een ongeslagen Closset, haar eerste nederlaag van het seizoen. De reserves van Saint-Louis wonnen makkelijk met 8-2 bij Poitiers en staan eveneens bovenaan het klassement. Swartenbrouckx en Delobbe bleven in hun laatste wedstrijd ongeslagen.