Logo

De achtste speeldag van de Franse Pro A had enkele verrassingen in petto. Pontoise-Cergy kwam immers niet verder dan een gelijkspel en staartploeg Iseeenne boekte een bijzonder ruime zege.

De nummer negen in de stand won met zware 0-4 cijfers bij Istres, waardoor beide teams haasje over spelen. Tot drie maal toe trok een bezoekende speler in de belle aan het langste eind, waaronder ook Victorien Le Guen (Sokah) tegen de jonge Antoine Hachard. Isseenne deelt nu zowaar de zesde plaats met Caen (dat met 4-0 verloor bij Hennebont) en Argentan-Bayard (gelijkspel op bezoek bij Angers).

Bovenaan het klassement geraakte Pontoise-Cergy niet verder dan een gelijkspel tegen La Romagne. Wang Jian-Jun (ex-La Villette; foto) bleef ongeslagen voor de bezoekers, maar dat was onvoldoende tegen de eerste achtervolger. Chartres profiteert hiervan maximaal met een makkelijk zege tegen rode lantaarn Villeneuve en heeft zo twee punten voorsprong op Pontoise. Hennebont haalt La Romagne in waardoor beide teams op vijf punten volgen van de nummer twee.