Logo

CTT Bruille en Saint-Pierraise hebben zich als promotieteam sterk gehandhaafd in de Franse Pro B. Saint-Louis zakt terug uit de Pro A.

Bruille is een team dat al langere tijd beroep doet op enkele landgenoten en niet voor de eerste keer in de tweede hoogste Franse divisie uitkomt. In 2013-2014 zakte het echter terug naar de 1ste Nationale, maar wist meteen terug promotie af te dwingen. Dit seizoen rekende het onder meer op Benjamin Rogiers (foto) en Julien Indeherberg om haar plek in de Pro B vast te houden. Dat lukte met een knappe vijfde plaats.

Nathalie Marchetti promoveerde het afgelopen seizoen met Sainte Pierraise eveneens naar de Pro B waardoor voor het eerst sinds lang nog eens een Belgische op dit niveau aantrad. Haar team wist zich eveneens te handhaven met meteen een vijfde plek.

Minder goed nieuws is er voor Saint-Louis, dat na een jaar opnieuw zakt uit de Pro A. Coach Damien Delobbe kon zijn team met Roko Tosic, Adam Pattantyus en Ivan Jukbasic niet uit de gevarenzone houden en eindigt op een gedeelde negende plaats.