Logo

Na een schitterend begin moet Roanne toch opletten om haar behoud te verzekeren in de Franse Pro A. Thuis verloor het met 0-3 van concurrent Angers.

Cedric Nuytinck was kopman van dienst en speelde op de eerste plek tegen de Zweed Jens Lundqvist. In een duel waarbij beide spelers elkaar nauwelijks een duimbreed toegaven, trok onze landgenoot wel in drie sets aan het kortste eind. Ook Andrea Landrieu zat op plaats drie dicht bij een zege, maar ging in de belle bij 12-14 toch onderuit tegen Jon Persson. 

{wedstrijdduel stand:="0-2" home:="WU ZHANG Ji [FR-26]" awaywiner:="Emmanuel LEBESSON [FR-6]" sets:="1-3" details="-7, 7, -2, -7"}

{wedstrijdlaatsteduel stand:="0-3" home:="Andrea LANDRIEU [FR-47]" awaywinner:="Jon PERSSON [FR-21]" sets:="2-3" details="8, -2, -8, 8, -12"}

 

Met deze zege zakt Roanne in het klassement naar de zevende plek. Nuytinck en co hebben halverwege de competitie slechts een punt voorsprong meer op Angers en Istres op de negende plaats. Caen draagt de rode lantaarn met amper twee punten achterstand. Het zal nog een hevig gevecht worden voor de promovendus om het behoud veilig te stellen.

0 - 3 Roanne Loire-Nord - Angers Vaillante
0-1Cedric NUYTINCK [FR-36]-Jens LUNDQVIST [FR-15]0-3-10, -9, -9