Logo

Margo Degraef - © ITTF
Margo Degraef - © ITTF

De Franse hoogste competities, de Pro-reeksen, zijn nu twee weken ver. Margo Degraef kende met Lys Lille Métropole een bijzonder moeilijke start met twee nederlagen.

Het seizoen voor Degraef begon met een verplaatsing naar Saint-Quentin, waar het lokale tweede team de bezoekers uit Rijsel opwachtte. Margo opende met twee gewonnen sets tegen Emily Bolton, maar moest uiteindelijk in de belle toch haar meerdere erkennen in de thuisspeelster. In haar tweede duel, tegen Olga Mikhaylova, startte onze landgenote moeilijk met ruim setverlies, waarna ze het evenwicht herstelde. De drie volgende sets werden telkens met het kleinste verschil beslecht. Helaas gingen er twee van naar Bolton.

Tussendoor kwam ook Sara Devos in actie in dit duel. Zij wist wel een punt te scoren voor Saint-Quentin met een zege in vijf sets op Lucie Martin.

3 - 1 Saint-Quentin 2 - Lys Lille Métropole
1-1Emily BOLTON-Margo DEGRAEF3-2-10, -9, 1, 6, 8
2-1Sara DEVOS-Lucie MARTIN3-2-11, 4, 8, -10, 8
3-1Olga MIKHAYLOVA-Margo DEGRAEF3-15, 9, -9, 9

 

In het tweede duel trad Rijsel thuis aan tegen Quimper Cornouaille. De bezoekers waren uiteindelijk met 0-3 te sterk. Degraef opende de wedstrijd met een duel in vier sets tegen Li Xue.

0 - 3 Lys Lille Métropole - Quimper Cornouaille
0-1Margo DEGRAEF-LI Xue1-3-8, -6, 5, -6