Logo

De Belgen zullen ongetwijfeld met gemengde gevoelens terugkijken op de zevende speeldag in de Franse Pro-reeksen. Saint Louis boekt haar eerste zege, terwijl Bruille na dit weekend de rode lantaarn draagt in de Pro B.

Saint Louis, dat gecoacht wordt door Damien Delobbe, kende een schitterende avond met een 4-2 overwinning tegen rechtstreeks degradatieconcurrent Saint Maur. Opvallend was dat de helft van de spelers via de dubbele aansluiting ook actief is in de Belgische Superdivisie. Thuisspeler Benjamin Rogiers  is ook bij Caj-Mir in degradatienood, terwijl Roko Tosic (Virton) en Victorien Le Guen (Sokah) in het voorjaar de play-offs zullen spelen. Tosic zal dan wel moeten aantreden tegen Le Logis Auderghem, anders komt hij niet aan voldoende selecties in de reguliere competitie.

Rogiers (FR-61) zelf bleef ongeslagen tegen Tosic (FR-24) en Yang Chen (FR-41). Zijn ploeggenoten Pattantyus en Juzbasic wisten beiden ook van deze twee heren te winnen. Le Guen hield de eer hoog voor Saint Maur. Door deze zege deelt Saint Louis nu de laatste plaats met haar tegenstander én met Isséenne, dat met 0-4 ten onder ging bij Pontoise-Cergy van Wang Jian Jun.

4 - 2 Saint Louis - Saint Maur        
2 - 1 Benjamin ROGIERS - Roko TOSIC 3 - 1 4, 8, -3, 9
3 - 2 Benjamin ROGIERS - YANG Chen 3 - 0 6, 4, 6

 

Minder goed nieuws komt er uit Bruille, waar Ludovic Bierny het tegen degradatieconcurrent Metz opnam. Vooraf klonk Ludo nochtans positief: "Ik ben het seizoen goed begonnen met Bruille, maar ken nu een klein dipje. Tot op heden heb ik drie wedstrijden gewonnen en zes verloren. Metz wordt een heel belangrijke wedstrijd. Hét moment om terug kei goed te spelen."

Het werd echter een catastrofe voor zijn team. Bruille ging met 0-4 ten onder tegen Metz, dat Tian Zichao voor de tweede maal opstelde dit seizoen. Bierny zelf een set afsnoepen van voormalig Europees kampioen bij de kadetten Andrea Landrieu, maar ook zijn teamgenoten kwamen niet verder dan setwinst.

Tot overmaat van ramp weten ook de andere staartploegen punten te pakken. Saint-Denis gaat verrassend winnen bij Rouen, terwijl Fontenay en Grande-Quevilly de punten delen. Bruille draagt hierdoor de rode lantaarn. Het heeft een punt achterstand op Fontenay, twee op Metz en Saint-Denis en drie op Grande-Quevilly.

0 - 4 Bruille - Metz        
0 - 2 Thomas LE BRETON - TIAN Zichao 1 - 3 -9, 7, -10 ,-11
0 - 3 Ludovic BIERNY - Andrea LANDRIEU 1 - 3 -2, 9, -4, -4