Logo

Egypte heeft zowel bij de dames als bij de heren de titel in de wacht gesleept van de "All Africa Games".

De voorbije dagen werd in Maputo, Mozambique, gestreden in de landencompetitie van de "All Africa Games", een algemene sportcompetitie voorbehouden voor Afrikaanse atleten. Tafeltennis is slechts een van de sporten die aan bod komen. Egypte wist in onze sport zowel bij de heren als bij de dames goud te veroveren.

In tegenstelling tot  andere soorten landenkampioenschappen, gaat de strijd om de medailles via een laatste groepsfase. Als favoriet bij de heren maakte Egypte (foto, El-Sayed Lashin) haar rol meer dan waar. Er werd geen enkel individueel verlies genoteerd in een poule van vier. Bij de dames was Egypte tweede reekshoofd na Nigeria, maar drie zeges in de poule (waarvan twee met 3-2) konden ook de dames goud terugbrengen naar het land van de Nijl. Nigeria behaalde in beide reeksen zilver.

De bronzen medailles gingen naar Algerije en Congo Brazaville. Beide landen deelden de derde en vierde plaats onderling. Algerije was beter bij de heren; Congo Brazaville werd derde bij de dames.

Na de landencompetitie worden de verschillende reeksen in het dubbelspel gespeeld. Alle ogen zijn echter gericht op het enkelspel vanaf zaterdag. Deze vierjaarlijkse competitie is namelijk ook de Afrikaanse Olympische kwalificatie. Segun Toriola, dit jaar opnieuw actief voor Immo Mortsel, is de te kloppen man. De Nigeriaan verdedigt in Mozambique zijn viervoudige titel. Een absoluut record, vooral omdat de reeks niet onderbroken is geweest. De zes beste spelers op het tornooi, zowel bij de dames als bij de heren, plaatsen zich voor de Olympische Spelen 2012 in Londen.