Logo

De gebroeders Saive doen opnieuw een gooi naar de titel van "Spectacular Pair" op de tweede editie van de Volkswagen Cup van dit jaar.

Gaststad is deze keer het Duitse Braunschweig. Daar nemen 8 heren en 8 dames het onderling tegen elkaar op, net als 5 teams in de competitie "Spectacular Pairs".

Net als in de eerste editie van dit jaar kregen de lager gerangschikte spelers de keuze in welke helft ze wilden ontmoeten en zelfs tegen welke speler ze wilden starten. Zo koos Vladimir Samsonov logischerwijs voor de Zuid-Koreaan Joo Se Hyuk, een speler waar hij de laatste drie wedstrijden van heeft gewonnen. Timo Boll, eerste reekshoofd in eigen land, opent tegen Gao Ning. De andere openingswedstrijden gaan tussen Chuang Chih-Yuan en Jun Mizutani enerzijds en Tang Peng en Ma Lin anderzijds.

Bij de dames zijn volgende vier wedstrijden "gekozen": Feng Tianwei - Krisztina Toth, Ai Fukuhari - Li Xiaoxia, Jiang Huajun - Shen Yianfei en Wu Jiaduo - Kim Kyung Ah.

Als Belgen kijken we vooral uit naar de exploten van onze landgenoten Jean-Michel en Philippe Saive. In de nieuwe competitievorm "Spectacular Pairs" wisten ze in Guangzhou de hoofdprijs van 5000 dollar te veroveren. In Duitsland wagen ze uiteraard ook hun kans. Twee tegenstanders werden in China al geklopt: het enige vrouwelijke duo Toth/Strbikova werd in de finale geklopt; het Chinese duo Guo/Chen werd toen derde. De nieuwkomers zijn niet van de poes: niemand minder dan baltovenaar Jan-Ove Waldner heeft zich aangemeld met zijn landgenoot Appelgren. Verder zullen ook thuisspelers Fetzner en Wosik hun spectaculairste tafeltennis boven halen.