Logo

Tijdens de 7de Flanders Open kende België (uiteraard) een goede vertegenwoordiging met 9 deelnemers. 3 dames (Opdencamp, Mityukova en Junker) en 6 heren (Merchez, Vitta, Janssens, Nuytinck, Bierny en Enghien) strijden met enkele internationale spelers om de titel.

Na de eerste dag is enkel Laurence Junker nog in de running voor een gouden plak. Zij wist als enige dame de 2de ronde te overleven. Opdencamp en Mityokva zijn verwezen naar de troostingstabel met een derde plaats als hoogst haalbare kaart.

Bij de heren wist ook Merchez de gevaarlijke klip van de 2de ronde te overleven, maar hij moest zich in de derde ronde alsnog gewonnen geven in de titelstrijd. Vitta, Janssens, Nuytinck en Bierny wisten hun eerste partij te winnen, maar verloren allen in de tweede ronde. Enghien overleefde de eerste ronde niet.

Zowel Enghien als Bierny en Nuytinck hebben ook in de troostingstabel een wedstrijd verloren en maken zo geen aanspraak meer op een derde plaats. Tim Janssens, Cédric Merchez en Kilomo Vitta zijn wel nog in de running. Het onderlinge duel tussen Merchez en Vitta zal echter een nieuw Belgisch slachtoffer maken.