Logo

Zeven medailles voor zes deelnemers in internationaal uitnodigingstornooi

De Vlaamse topsportschool ging dit weekend in op de uitnodiging voor een internationaal jeugdtornooi in Spanje. De deelname werd een ware triomf met vier gouden medailles en drie maal zilver.

 

Bij de miniemen was de hoogste eer weggelegd voor Laurens Devos (jongens) en Lisa Lung (meisjes). Matthias Janssens was de enige speler die individueel geen medaille mee naar huis kon nemen. Hij eindigde op een zesde plaats, nadat hij in de kwartfinale verloor van de zilveren medaillewinnaar. Samen veroverden Laurens, Matthias en Lisa ook zilver in de landencompetitie, waarbij ze in de finale het hoofd moesten buigen tegen het Duitse Baden-Württemberg.

Anthony Deceuninck behaalde het goud bij de cadetten, nadat hij in de finale landgenoot Vincent Van Hoven versloeg. Eline Loyen behaalde individueel zilver. De drie cadetten samen behaalden goud in teamverband.

De VTTL eindigt het regelmatigheidscriterium door deze dominantie ruim op de eerste plaats, voor de Duitsers en gastheer Catalonië. De andere deelnemers kwamen uit Oroso, Andalusië, San Sebastian de Los Reyes/Eivissa, het Franse Languedoc en Wales.