Logo

Loyen en co moeten tevreden zijn met zesde plaats

Tijdens de Jeugd Open van Portugal in de Algarve zijn de meisjes cadetten op een zesde plaats geëindigd. De jongens eindigden nog knap tiende.

 

In de eindstrijd moesten Elone Loyen, Margo Degraef en Delfien Marijsse slechts tweemaal buigen. In de kwartfinales bleek het B-team van Frankrijk een te zware horde. Deze meisjes veroverden uiteindelijk zilver. In de strijd om plaatsen vijf tot en met acht gingen de meisjes cadetten eerst voorbij Slovakije om daarna opnieuw van Frankrijk te verliezen. Ook het A-team gaf geen punt weg. Niettemin is een zesde plaats een mooi teamresultaat.

Ook de jongens cadetten mogen terugkijken op een geslaagd tornooi. In de groepsfase werden ze nipt tweede na verlies van Frankrijk. Door het grote aantal deelnemers werden ze meteen verwezen naar de strijd om plaatsen negen tot zestien. Daarin bleken Anthony Deceuninck, Jorne Bickx en Matthias Janssens op weg naar een negende plaats, maar Spanje A bleek in extremis te sterk met een tiende plaats als gevolg.

Individueel konden de Vlaamse deelnemers weinig potten breken. Enkel Margo Degraef wist zich te plaatsen voor de tweede ronde. Jorne Bickx raakte als enige niet door zijn poule.