Logo

Kwartfinale voor het duo Loyen/Degraef en jongensteam

De Belgische jongens aanwezig in Bratislava voor de Jeugd Open van Slovakije hebben goed gespresteerd. Meermaals werden ze uitgeschakeld door een Franse tegenstander die uiteindelijk goud of zilver behaalde.

In de landencompetitie konden Romain Lambiet, Thibaut Darcis en Nicolas Marchal hun rol als groepsfavoriet in poule I waarmaken door de B-teams van Slovakije en Roemenië te verslaan. België bereikte in het hoofdtornooi de kwartfinale, waarin het opzij werd gezet door Frankrijk B, de uiteindelijke verliezende finalist die het hoofd moest buigen tegen hun landgenoten van het A-team.

Individueel wisten Nicolas Marchal en Romain Lambiet zich te plaatsen voor de hoofdtabel. Marchal sneuvelde in de eerste ronde, maar Romain Lambiet plaatste zich wel voor de tweede ronde. De loting was hem echter niet goed gezind, want de volgende tegenstanders was de Fransman Akkuzu, het tweede reekshoofd en de uiteindelijke winnaar in Bratislava. Thibaut Darcis behaalde de kwartfinale van de troostingsreeks, waar hij werd uitgeschakeld door de verliezende finalist van die reeks.

Ook in het dubbelspel bleken de uiteindelijke Franse winnaars een onneembare barrière voor Lambiet en Darcis in de 1/8ste finale. Marchal overleefde aan de zijde van de Israëliër Taverski de tweede ronde niet.

Bij de meisjes kon geen van de twee teams zich plaatsen voor de hoofdtabel van de landencompetitie. België A (Marchetti en Hackemack) konden bijna stunten tegen reekshoofd Portugal A, maar kwamen in het dubbelspel net te kort. België B (Loyen en Degraef) hadden de uiteindelijke verliezend finalist Duitsland A in hun poule die duidelijk een maatje te groot was. In de strijd om de plaatsen 10 tot 29 sneuvelden de Vlaamse meisjes in de tweede ronde onder de handen van Slovakije A. De Waalse meisjes behaalden de kwartfinale, waarin ze het onderspit dolven tegen Servië B, dat uiteindelijk de 11de plaats in beslag zou nemen.

Nathalie Marchetti en Lauranne Hackemack wisten zich in het enkelspel te plaatsen voor het hoofdtornooi. Lauranne stuntte hierbij door als derde geplaatste toch tweedes te eindigen in haar poule. De andere meisjes eindigden op papier lager dan hun rangschikking waardoor Eline Loyen (foto) en Margo Degraef aan de slag moesten in de troostingsreeks. De Waalse meisjes sneuvelden beiden in de tweede ronde. Marchetti beet in het zand tegen het derde reekshoofd, Hackemack ging eervol onderuit tegen de Duitse verliezend finaliste. Loyen en Degraef werden beiden in de 1/8ste finale van de troostingsronde uitgeschakeld.

Eline Loyen en Margo Degraef bleken een succesvol duo in het dubbelspel, tot ze in de kwartfinale het Duitse tweede reekshoofd tegenkwamen. Marchetti en Hackemack sneuvelden een ronde eerder.