Logo

Naar jaarlijkse gewoonte neemt de VTTL met een jonge delegatie deel aan het invitatietornooi in de Duitse provincie Niedersachsen.

Normaal worden 16 delegaties verwacht maar door allerhande kampioenschappen en stages waren er dit jaar slechts 12 delegaties. Het niveau bleef echter wel hoog want er waren vooral veel sterke Duitse spelers aanwezig. De Vlaamse delegatie was een mix van spelers die in hun leeftijdsreeks mochten aantreden en spelers die wat internationale ervaring mochten opdoen in een hogere leeftijdsreeks.

Eline Loyen (minieme) presteerde het sterkst met een 7de plaats bij de cadettes.

Margo Degraef eindigde bij de miniemes op een 8ste plaats.

Bij de jongens mocht Anthony Deceuninck strijden om een 9de plaats bij de cadetten, maar een blessure aan de hand gooide roet in het eten. Hij eindigde uiteindelijk op een 16de plaats. Jasper Merckx (cadet) beleefde zijn tweede internationale tornooi na een geslaagd seizoen en winst op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen. Hij werd verdienstelijk 19de plaats.

Wout Jacobs en Laurens Devos (preminiem en broer van) traden aan bij de miniemen. Laurens eindigde knap 15de voor Wout die 22ste eindigde.