Logo

Vier Belgische deelnemers aan de Jeugd Open van Polen hebben zich via de groepsfase geplaatst voor de hoofdtabel.

Cadet Martin Allegro en junior Florent Lambiet eindigden tweede in hun poule bij de jongens. Jennifer Tasia en Alison Georis wisten bij de meisjes de hoofdtabel te halen. Emilien Vanrossomme en Julien Indeherberg waren rechtstreeks geplaatst.

Vooral Martin Allegro liet van zich spreken. Als cadet wist hij een van zijn drie wedstrijden te winnen in de groepsfase, op papier een normale uitslag, maar door een beter setgemiddelde werd hij toch tweede in zijn groep met een plaats op de hoofdtabel als beloning. Daarin wist hij zijn eerste wedstrijd te winnen, waarna zijn zijn avontuur eindigde in de tweede ronde. Ook Emilien Vanrossomme, nochtans derde reekshoofd, overleefde die tweede ronde niet. Het was zijn eerste wedstrijd van het tornooi. Julien Indeherberg en Florent Lambiet sneuvelden beiden in de eerste ronde.

Bij de meisjes valt vooral de prestatie van Alison Georis op: zij wist haar groep onverwacht te winnen en stootte zelfs door naar de tweede ronde van het hoofdtornooi, haar eindpunt. Jennifer Tasia werd als groepshoofd tweede en kreeg in de eerste ronde een sterkere tegenstandster te verwerken.

De andere deelnemers (Romain Lambiet, Florence Van Acker, Nathalie Marchetti en Emiline Baume) spelen morgen nog in de troostingsronde.