Logo

Robin Devos heeft de 18de Jeugd Open van Portugal op zijn naam gezet.

Landencompetitie

In de landencompetitie werden de "nieuwe" Belgische junioren (Devos, Enghien en De Clercq) uiteindelijk knap 9de. In de poules moesten ze wel het onderspit delven tegen Frankrijk en Duitsland B, maar nadien bleven ze ongeslagen tegen Zweden B, Schotland en Engeland.

De Belgische kadettes werden uiteindelijk 13de (A-ploeg: Janssens en Loyen) en 15de (B-ploeg: Degraef, Marijsse).

De kadetten (Deceuninck en Bickx) veroverden een 14de plaats.

Individueel

Individueel kwam het beste resultaat van Robin Devos, die zijn rol als eerste reekshoofd waarmaakte. In de finale wist Robin een 0-2 achterstand tegen de Fransman Nicolle Dorian om te zetten in 3-2 winst. In het landentornooi was Dorian nog te sterk voor onze landgenoot, die op een prachtige manier revanche wist te nemen.

Robin De Clercq wist zijn poule onverwachts te winnen. Iets wat Lauren Enghien nipt niet lukte door een nederlaag in de belle tegen de Nederlandse groepsfavoriet Pepijn Leppers. Beide spelers waren wel geplaatst voor het hoofdtornooi.

De kadetten verging het minder goed. Bickx verloor beide groepswedstrijden; Deceuninck verloor zijn eerste wedstrijd in de belle tegen een lager/niet-geklasseerde thuisspeler. Of hij stunt tegen de groepsfavoriet en zich al dan niet plaatst voor de hoofdtabel is nog niet gekend.

Bij de meisjes wisten enkel Eline Loyen en Margo Degraef beslag te leggen op een tweede plaats in hun poule en dus door te stoten naar de hoofdtabel. Evi Janssens en Delfien Marijsse werden 3de in hun poule.

Conclusie

De leerlingen van de topsportschool blijven met Robin Devos vrij dominant op dit tornooi, waar eerder ook Cedric Nuytinck en Ludovic Bierny hun kunnen toonden.

Meer details volgen later...