Logo

Begin juli namen heel wat studenten deel aan de 27ste editie van de Zomeruniversiade. Het tafeltennis werd daarin gedomineerd door Azië, dat de zeven gouden medailles veroverde met China, Taïwan en Japan.

Individueel wist China de competitie te winnen met Liu Yi (heren) en Che Xiaoxi (dames). De Japanse titelfavoriet bij de heren, regerend Olympisch Jeugdkampioen Koki Niwa, sneuvelde in de halve finales tegen de uiteindelijke winnaar.

Taïwan wist twee maal goud te veroveren in het dubbelspel met de duo's Chiang Hung-Chieh/Huang Sheng-Sheng en Lee I-Chen/Lin Chia-Hui. Het gemengd dubbel ging naar Japan waar Hiromitsu Kasahara en Rika Suzuki hun landgenoten Koki en Misato Niwa, broer en zus.

In de landencompetitie veroverde Japan een tweede maal goud doordat de dames met 3-0 de betere waren van Taïwan. Bij de heren ging China met het goud lopen door eveneens met 3-0 Japan te verslaan.

 

In de medaillespiegel valt de dominantie van de drie Aziatische landen extra op. China leidt met negen medailles (3, 3, 3) voor Japan (2, 2, 3) en Taïwan (2, 1, 2). Gastland Rusland hield de Europese eer hoog met eenmaal zilver en maar liefst vijf bronzen medailles. Frankrijk veroverde als vijfde land een medaille: brons.

Het Belgische trio (Nuytinck, Devos en Bierny) presteerde sterk met enkele stunts tegen spelers uit de huidige top-200.