Logo

De Waalse Maelys Dahy heeft tijdens de Euro Mini Champ's 2013 een vierde plaats bemachtigd bij de meisjes geboren in 2002 of later. Adrien Rassenfosse wist zich bij de jongens bij de beste zestien te plaatsen.

Zes Belgen wisten zich te plaatsen voor de eindstrijd in hun leeftijdscategorie, maar slechts twee konden de eerste wedstrijd winnend afsluiten. Uiteindelijk moest Maelys Dahy enkel haar meerdere erkennen in de uiteindelijke winnares, de Russische Zironova. In de kamp om het brons moest ze in de belle eveneens de duimen leggen tegen de Franse Chloé Chomis, nadat ze de eerste set met 9-11 verloor. De vierde eindigde zelfs in een ouderwetse 23-25.

Adrien Rassenfosse won bij de jongens 2002 dan wel de eerste ronde, nadien kwam hij niet meer tot winnen waardoor hij uiteindelijk op een 16de plaats bleef steken. Dat is eentje beter dan Jana Bernard, die na verlies in de eerste ronde iedereen opzij zette. Anna Shishkina eindigde uiteindelijk op een 24ste plek, Estelle Devivier op plaats 31 en Jacques Quentin op een 32ste plaats.

 

In de troostronde werd wel een medaille veroverd door David Comelieau bij de jongens 2001. Max Lermusiaux eindigde in dezelfde reeks op een negende plek. Olal Kosolovsky en Cassandra Messine eindigden op een gedeelde 25ste plaats in de troostreeks.