Logo

De Singaporese delegatie wist in het Schotse Glasgow zes van de acht gouden medailles te veroveren tijdens het tafeltennisevenement van de Commenwealth Games. Engeland was superieur in het gemengd dubbel.

De Commonwealth Games (of Gemenebestspelen) is een sportieve strijd tussen 53 onafhankelijke landen die het Britse Gemenebest vormen. De deelnemende landen bestaan voornamelijk uit het Verenigd Koninkrijk en de meeste van zijn voormalige koloniën en mandaatgebieden, alhoewel dit geen vereiste meer is.

Sportief trok Singapore tijdens het tafeltennis aan het langste eind met maar liefst zes gouden medailles uit zeven evenementen. Gao Ning en Feng Tian Wei spannen de kroon met elk drie maal goud (team, enkel en dubbel). De Singaporese delegatie gaat uiteindelijk met tien medailles huiswaarts (6 goud, 2 zilver en 2 brons), waaronder een hattrick in het dames enkel (foto).

Ook Engeland lukte een clean sweep door alle medailles op te eisen in het dubbel gemengd. Het eindigde tevens tweede in de landencompetitie, terwijl Liam Pitchford brons behaalde in het enkelspel.