Logo

Dit weekend organiseert de Nederlandse tafeltennisvereniging Hilversum de eerste editie van haar 'Hilversum Tournament'. De drie Belgische deelnemers zijn meteen topfavoriet voor dit tornooi van twee dagen.

 

Kilomo Vitta, Zhang Dong Ying en Tim Janssens gaan in de Nederlandse mediastad de strijd aan met heel wat Nederlandse topspelers, een Kameroener en een Hongaar. Op zaterdag worden de spelers verdeeld over poules van drie spelers. De eerste twee spelers uit zo'n driekamp plaatsen zich voor de kwartfinales. De twee beste derden worden zondag ook opgevist om een volledige tabel te creëren.

Tijdens het toernooi vindt tevens de start plaats van een langdurige samenwerking tussen YMCA Nederland en TTV Hilversum. Het gemeenschappelijke doel is om kinderen met een achterstandsprobleem te laten sporten, waaronder natuurlijk tafeltennis. YMCA komt op zondag met een groep van vijfentwintig tot dertig kinderen naar het toernooi. De topspelers zullen zich vrijmaken om enige tijd met de jeugd op te trekken en er zijn andere activiteiten georganiseerd om hen kennis te laten maken met de tafeltennissport.

 

Deelnemerslijst (in willekeurige volgorde)

1. Kilomo Vitta (Belgie)
2. Zhang Dong Ying (Belgie)
3. Tim Janssens (Belgie)
4. Rajko Gommers
5. Martijn de Vries
6. Urban Ngalim Keaforn (Kameroen)
7. Nathan van der Lee
8. Peter Sybestyen (Hongarije)
9. Koen Hageraats
10. Cosmin Stan
11. Martin Khatchanov
12. Patrick Oeij
13. Gamal de Groot
14. Jelle Goossens
15. Jamshid Sedigh (Iran)
16. Frank Rengenhart
17. Colin Rengers
18. Boris de Vries