Logo

Tijdens het eerste weekend van februari kon je in het Waalse Ans genieten van het optreden van enkele wereldvermaarde spelers. Zes ware grootheden bonden een vriendschappelijke strijd aan met slechts één winnaar.

Door een laattijdig afzeggen van Jean-Philippe Gatien (rugblessure) was het gastheer himself Philippe Saive die eveneens de arena betrad. Hij opende in de kwartfinales tegen Jan-Ove Waldner en wist een set te winnen van de "Mozart van het tafeltennis". In de tweede kwartfinale dolf Werner Schlager het onderspit van de Griek Kalinikos Kreanga.

In de halve finales betraden ook lokale held Jean-Michel Saive en de Zweed Jorgen Persson het strijdperk. Persson overleefde nipt tegen Kreanga (3-2), maar Jean-Mi moest net als zijn broer zijn meerdere erkennen in J-O (1-3) waardoor er een Zweedse finale werd gespeeld. Daarin had Jorgen weinig medelijden met zijn wereldbefaamde landgenoot die hij met 3-0 aftroefde. Na Waldner en Jean-Mi is Jorgen Persson dus de derde winnaar ooit van de ITTF Legends Tour.

 

De volledige avond in beeld

 

Hoogtepunten uit de finale

 

Hoogtepunten uit de halve finale tussen J-M Saive en Waldner

 

Hoogtepunten uit de kwartfinale tussen Kreanga en Schlager

 

Hoogtepunten uit de halve finale tussen Ph Saive en Waldner