Logo

Zaterdag 2 juli won Cedric Nuytinck de eerste internationale Challenger in het Nederlandse Zoetermeer. De Lovendegemnaar maakte daarmee zijn rol als favoriet volledig waar.

Eenvoudig was de eindzege in dit gesponsord toernooi zeker niet: in de poulefase was het met name de Nederlander Martin Khatchanov die de winst voor het grijpen leek te hebben. Na drie spannende sets liep de jonge speler van de Zoetermeerse sportploeg van het jaar uit naar een voorsprong tot 9-6. Nuytinck wist de ban te breken door vijf punten op rij te pakken en daarmee de weerstand van de thuisspeler te breken. Na afloop van de poules trof Nuytinck de Nederlandse ex-international Michel de Boer, die zich knap wist te plaatsen bij de top vier. Brutaal pakte De Boer de eerste set, waarna de Belg liet zien goed in staat te zijn om spannende sets toch winnend af te sluiten.

Tegenstander in de finale was de andere troef van de Zoetermeerse sportploeg van het jaar, Julien Indeherberg. Indeherberg startte in de poule dramatisch, waarvan Koen Hageraats direct kon profiteren. Eénmaal tot rust gekomen, ging het niveau en de snelheid flink omhoog bij de Indeherberg en zette hij een indrukwekkende reeks neer om uiteindelijk tegen zijn landgenoot de finale te mogen spelen. Met het geringste verschil van twee punten in de belle ging de winst in een bloedstollende finale naar de Oost-Vlaming.

Waar soortgelijke Challengers in Duitsland en Tsjechië worden gefinancierd door wedkantoren, heeft de Stichting Enjoy Tafeltennis Zoetermeer deze eerste Challenger mogelijk gemaakt met behulp van enkele trouwe sponsoren. Een zeer geslaagde eerste editie en als het aan de spelers en de initiatiefnemers ligt dan is het zeker niet de laatste. Voorzitter Jacob de Boer: "Als club zijn we blij met dit soort initiatieven, op alle niveaus willen we zoveel mogelijk organiseren. De vertrouwde sponsoren hebben laten zien wat er mogelijk is met topspelers uit Nederland, België (naast Nuytinck en Indeherberg was ook Benjamin Rogiers van de partij, nvdr.) en Griekenland. Ik nodig ondernemingen in of buiten Zoetermeer graag uit om met ons in gesprek te gaan om een dergelijk evenement met regelmaat te kunnen herhalen.”