Logo

De regerende Nederlandse landskampioen, Taverzo Zoetermeer, heeft zich via een twee ruime overwinningen op het Limburgse Wijzenbeek Westa vlot geplaatst voor een nieuwe finale in de Nederlandse Eredivisie.

De nummer vier van de reguliere competitie kon het de titelfavoriet – ondanks 6-0 nederlaag over twee wedstrijden – toch knap lastig maken. Zo kon Rino Alberts de openingsset van het tweede duel afsnoepen van Julien Indeherberg, die nadien nog twee sets slechts met het kleinste verschil wist binnen te halen. Ook het Nederlandse talent Roel Bogie en de Hongaar Peter Sebestien moesten tot het uiterste gaan om hun wedstrijd winnend af te sluiten. Een stuk spannender dan in het eerste duel, toen Indeherberg wel pas met 3-2 won van Qiang Liu, maar zijn kompanen zonder setverlies de 0-3 op het bord zetten.

Op de finaledag van 5 mei wacht een ontmoeting op neutraal terrein met Itass De Treffers '70 uit Klazienaveen. Het team met ex-internationals Michel de Boer en Barry Wijers, aangevuld met de jonge Patrick Oeij, nam zoals verwacht de maat van Van Wijnen Smash '70 uit Hattem.