Logo

Yannick Vostes - © Tafeltennisactua (Roy Voncken)
Yannick Vostes - © TTactua

Titelverdediger de Boer Taverzo Zoetermeer heeft zich na twee wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie opnieuw aan kop gezet. Na een thuisoverwinning tegen het tweede team van de vereniging, ging nu Klimaatgroep Stars voor de bijl.

De Nederlandse landskampioen rekent ook dit seizoen op Yannick Vostes. In het onderlinge openingsduel verscheen de Waal niet achter de tafel, maar in de thuiswedstrijd tegen Klimaatgroep Stars wel. Daarin moest hij nipt het onderspit delven tegen de bezoekende kopman Clément Chobeau, in België actief voor La Villette. Na verlies in de eerste set tegen Colin Rengers, was de Nederlander nadien geen partij meer voor Yan. Ook het dubbelspel bleef in Zoetermeer.

Met twaalf gewonnen duels uit twee wedstrijden staat Taverzo 1 aan kop van de Nederlandse Eredivisie. Het deelt die plek momenteel met TOGB.

5 - 2 de Boer Taverzo 1 - Klimaatgroep Stars
2-1Yannick VOSTES-Clément CHOBEAU2-39, 7, -9, -7, -9
4-1Yannick VOSTES-Colin RENGERS3-1-8, 3, 5, 2
5-2Vostes/Camara-Rengers / Chobeau3-18, 7, -8, 10

 

Na de stunt tegen Maashorst, was het een veel moeilijker duel voor Julien Meurant en co. Thuis in Wessem  ging het team met 2-5 de boot in tegen Alkmaar. Meurant verloor zijn eerste duel nipt iun de belle van Mark Smith en moest tegen John Scott genoegen nemen met setwinst. In de stand staat Veerhuis Wessem Westa virtueel op de vierde plaats met zes punten. Alkmaar en Smash '70 hebben wel nog een wedstrijd te goed.

2 - 5 Veerhuis Wessem Westa - PingPongAlkmaar
1-1Julien MEURANT-Mark SMITH2-39, -8, 10, -5, -10
1-5Julien MEURANT-John SCOTT1-3-8, 8, -9, -2