Logo

Herenploeg Westa Najaar 2022 - © Westa
© Westa

De Belgische delegatie van het Nederlands-Limburgse Westa heeft zich kunnen handhaven in de Eredivisie en zal ook in de voorjaarscompetitie op het hoogste toneel aantreden.

Julien Meurant en Per Gevers eindigden met hun Nederlandse broodheer in de tweede helft van de tabel van de najaarscompetitie en moesten dus aantreden in de play-downs. Een zege zou hen verzekeren van het behoud. Zo ver kwam het zelfs niet, want hun tegenstander Ping Pong Alkmaar kon op de wedstrijddag geen representatief team opstellen. Forfaitscore en dus het behoud voor Veerhuis Wessem Westa.

Ook de dames van het Limburgse team speelt op het hoogste niveau in Nederland en heeft binnenkort terug een Belgisch tintje. Westa kondigde namelijk het wederoptreden van Sara Devos aan voor de voorjaarscompetitie:

De 17 jarige Devos speelde tot het voorjaar van 2022 voor de damesformatie van Westa. Haar overstap naar het Franse Saint-Quentin maakte het in de beginfase onmogelijk om twee competities te combineren. Een half jaar later zijn beide competities door het wedstrijdprogramma toch te combineren waardoor de 17 jarige Devos opnieuw aansluit bij Anytime Fitness Maasgouw/ Westa.

Devos over haar terugkeer: "Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier in Wessem gespeeld. Het spelen met leeftijdsgenoten in een andere competitie past goed bij mijn ontwikkeling. Ik ben blij dat ik vanaf 2023 beide competities kan combineren en van toegevoegde waarde kan zijn voor Westa".

Coach Marc Bosman is content met de terugkomst van Sara. "Door recente blessures van Kim en Mascha zaten we afgelopen seizoen krap in de bezetting. Hierdoor zochten we een extra speelster. De toevoeging van Sara zorgt voor een kwaliteitsimpuls aan ons jonge team".