Logo

Yannick Vostes - © Tafeltennisactua
Yannick Vostes - © Tafeltennisactua

Een grote Belgische delegatie heeft dit seizoen haar weg gevonden naar de Nederlandse eredivisie. Na vier weken in de voorjaarscompetitie prijken Lauric Jean en Yannick Vostes met hun respectievelijke teams op kop.

Vostes is zo'n beetje kopman van dienst bij landskampioen De Boer Taverzo Zoetermeer. Het team laat nauwelijks wat liggen in de eredivisie en is al een tijdje ongeslagen landskampioen. De laatste titel dateert van december 2022 tijdens de najaarscompetitie. Na vier wedstrijden staat Taverzo met 24 punten (uit een maximum van 28) op een gedeelde eerste plek met Van Wijnen Smash '70.

De ploeg uit Hattem kan dan weer rekenen op het talent van Lauric Jean. De formatie is al langere tijd een vaste waarde op het hoogste niveau en strijdt steevast om de eerste vier plekken die recht geven op de play-offs: de eindstrijd om de titel. Lauric speelt in dat team aan de zijde van de (ex-)internationals Laurens Tromer, Gerben Last en Martijn de Vries. Smash '70 liet tot op heden - net als Taverzo - slechts vier punten liggen.

Een andere Belg, Per Gevers, ging met een van die vier punten lopen. De voormalige speler van TTC Hasselt liet de sprong naar Superdivisie voor wat ze was en stak de grens over naar Wessem. In zijn spoor volgde Julien Meurant, die nu eveneens deel uitmaakt van het team van Veerhuis Wessem Westa. In de najaarscompetitie moest dit Nederlands-Limburgse team nog strijden om behoud en dat lijkt in de voorjaarscompetitie opnieuw het geval te zijn. Het puurde tot op heden acht punten uit vier wedstrijden. Dat zijn er drie meer dan het Leidse Scylla, dat tijdens haar wederoptreden op het hoogste niveau voorlopig eerder kansloos is.

Ook Klimaatgroep°Stars uit Middelstum heeft een Belg in haar gelederen: Arthur Bilas. Het heeft zich de play-offs als doel gesteld en kon tot op heden dertien punten pakken. Evenveel als Welynq Maashorst en amper twee minder dan vice-najaarskampioen TOGB, de andere kandidaten voor de play-offs. De strijd om die derde en vierde plek belooft nog spannend te worden. TOGB kent ook een licht Belgisch kantje, want dat rekent op de sterkte van Segun Toriola. De Nigeriaan speelt in België voor TTC Hasselt.