Logo

Geen nieuwe zege voor Ostroda tegen topteam Grudziadz in de Poolse competitie, maar de underdog wist wel een punt af te snoepen van de tot nu toe ongeslagen leider.

Robin werd als derde man opgesteld om op die plaats meer kans te hebben op een overwinning. Met succes want onze landgenoot versloeg Yaroslav Shmudenko in drie snelle sets (8, 4, 5). Een uitermate belangrijke zege, want in Polen krijg je bij een 2-3 nederlaag toch een punt. De winnaar krijgt de volle buit (3 punten) enkel als bij een 3-0 of 3-1-overwinning.

Dankzij een overwinning van Mikhail Paikov op Wang Yang (5, -3, -5, 9, 9) slaagde Ostroda in haar missie een punt af te snoepen van de voorlopig nog steeds ongeslagen leider Grudziadz. Het eerste punt dat de kopploeg - die ook actief is in de Champions League - dit seizoen moest afstaan. Paikov had ook in zijn eerste duel kansen op een zege, maar Patryk Zatowka ontsnapte tot drie maal toe met twee punten verschil (-14, 5, 9, -9, -11). Adrian Wiecik, de echte derde man van Ostroda, werd op de tweede plaats opgeofferd en kon nooit aanspraak maken op setwinst.

Devos: "Het was inderdaad een bewuste zet van de coach om me op de derde plaats te zetten. De competitie bevalt me wel. Er is heel veel professionalisme en alles wordt goed georganiseerd."