Logo

Borussia Düsseldorf stootte in Frankrijk op een sterk Chartres. Vooral de Singaporees Gao Ning bleek een belangrijke schakel voor de thuisploeg.

Het nummer veertien van de wereld werd als eerste man geposteerd in het Franse team en dat bleek een gouden zet. Gao Ning gaf immers geen enkele set prijs in het openingsduel tegen Baum en trok in het vierde duel van de avond ook tegen Timo Boll in drie sets aan het langste eind.

Dat was meteen het einde van de heenwedstrijd in deze halve finale van de Europese Champions League, want de Zweed Per Gerell won in een belle van Christian Süß. Timo Boll kon de eer van de bezoekers wel redden tegen de Oostenrijker Robert Gardos, maar had daar eveneens vijf sets voor nodig.

De Fransen hebben thuis dus een belangrijke voorsprong opgebouwd voor de terugwedstrijd in Düsseldorf. Het heeft aan twee individuele zeges immers voldoende en heeft bij een 3-1 eindstand in Duitsland voorlopig zes sets in haar voordeel.

 

In de andere halve finale op Franse bodem gaf Orenburg nauwelijks iets weg. De Russische titelverdediger verloor slechts drie sets in Pontoise. Wang Jian Jun kon er eentje afsnoepen van Vladimir Samsonov, terwijl Peter Franz pas in de belle boog voor Alexey Smirnov. Enkel de Portugees Marcos Freitas moest het zonder setwinst stellen tegen Dimitrij Ovtcharov.