Logo

Het Russische Orenburg heeft haar Europese Champions League titel verlengd. Ondanks een 3-1 voorsprong hield het thuis amper vier punten voorsprong op Chartres.

De Franse uitdager startte goed met een onverwachte zege in vier sets van de Oostenrijker Robert Gardos op thuiskopman Dimitrij Ovtcharov. "Mr. Champions League" Vladimir Samsonov moest opnieuw de duimen leggen voor de Singaporees Gao Ning, ditmaal in vijf sets, waardoor de druk op de schouders van Alexey Smirnov bijzonder hoog lag. Hij moest winnen om de Russische titelverdediger naar een nieuwe Europese beker te leiden.

Smirnov bracht zijn taak tot een goed einde en versloeg de Zweed Par Gerell in drie sets. Bijzonder belangrijk, want dat betekende dat Ovtcharov voldoende had aan een set om met Orenburg de titel te verlengen. Zover kwam het echter niet tegen Gao Ning. De Singaporees revancheerde zich voor zijn enige nederlaag in de Champions League dit seizoen en won in drie sets.

Beide teams stonden aan het einde van het tweede duel dus met evenveel punten én sets achter hun naam, waardoor de punten beslissend werden. Daarin trok Orenburg alsnog aan het langste eind met een verschil van vier punten in hun voordeel.