Logo

Volgende week is het zo ver, dan start de Tabletennis Champions League en komen de Europese topploegen opnieuw tegen elkaar uit. Titelvederdiger is het Russische Orenburg, dat echter net als vorig jaar zware concurrentie krijgt uit Duitsland en Frankrijk.

Orenburg staat opnieuw als eerste op de plaatsingslijst dankzij de vertrouwde gezichten van Dimitrij Ovtcharov, Vladimir Samsonov, Alexey Smirnov en Fedor Kuzmin. Het kwartet krijgt ook de steun van talent Denis Ivonin. Grootste uitdager is opnieuw Borussia Düsseldorf dat ongetwijfeld weer mikt op een trebble. Ook dit team blijft ongewijzigd met Timo Boll, Gionis Panagiotis, Patrick Franziska en Kamal Achanta. Pontoise-Cergy, de verrassende winnaar van 2013-2014, behoort ook dit seizoen tot de kanshebbers, net als die andere Russische club: UMMC.

Nieuwkomers dit seizoen zijn het Poolse Torun, de derde Poolse club op het hoogste Europese niveau, en het Tsjechische Ostrov.

 

De loting is vooral Borussia Düsseldorf minder goed gezind. Met Chartres en Grodzick Mazowiecki kijkt het in de ogen van de twee teams die de Duitsers onverwacht uitschakelden in de groepsfase van het seizoen 2013-2014, toen het op Europees niveau - mede omwille van blessures - een rampjaar kende.

Het Poolse Torun trekt als debutant de competitie op gang op donderdag 20 augustus, als het Zweedse Eslovs Al - de winnaar van de ETTU Cup vorig seizoen - op bezoek komt. De andere wedstrijden worden eveneens gespeeld in het weekend van 22 en 23 augustus.

 

{tab=Groep A}

 1. Orenburg (RUS)
 2. Saarbrücken (GER)
 3. Walter Wels (AUT)
 4. Angers (FRA)

{tab=Groep B}

 1. UMMC (RUS)
 2. Niederösterreich (AUT)
 3. Hennebont (FRA)
 4. Grudziadz (POL)

{tab=Groep C}

 1. Pontoise-Cergy (FRA)
 2. Torun (POL)
 3. Werder Bremen (GER)
 4. Eslovs Al (SWE)

{tab=Groep D}

 1. Borussia Düsseldorf (GER)
 2. Chartres (FRA)
 3. Grodzick Mazowiecki (POL)
 4. Ostrov (CZE)

{/tabs}