Logo

De eerste speelweek van de Table Tennis Champions League bracht meteen twee zware stunts voort. Titelverdediger Orenburg en de Franse kampioen Pontoise-Cergy zijn de slachtoffers van dienst.

Orenburg kende een complete off-day. Aan derde man Fedor Kuzmin zal het niet gelegen hebben, want hij hield de Russen halverwege in de wedstrijd dankzij een zege tegen Miha Bobocica. Peto Szolt stuntte reeds in de eerste wedstrijd door Dimitrij Ovtcharov de loef af te steken. De Japanner Yuya Oshima zette zijn huidige vorm – die hij eerder in Noord-Korea etaleerde – dan weer extra in de verf met zeges tegen zowel Vladimir Samsonov als Dima met een onverwachte zege voor het Oostenrijkse Walter Wels als gevolg.

Pontoise-Cergy liet zich dan weer ringeloren door Werder Bremen. Bastian Steger was bij de thuisploeg ongenaakbaar en verloor geen enkele set tegen zowel de Chinees Wang Jian Jun (ex-La Villette) en de Portugees Marcos Freitas. Het was wel wachten op het vijfde en laatste duel van de avond vooraleer de buit binnen was voor de Duitse thuisploeg, toen ook de Rus Kirill Skachkov zegevierde over Wang.

Düsseldorf was bijgevolg de enige titelpretendent die startte met een overwinning. In een uitverkocht ARAG-stadion (1.100 supporters) versloeg Borussia mede dankzij een sterke Boll het Poolse Grodzisk Mazowiecki met 3-1. Ook het Russische UMMC, de vierde groepsfavoriet, hield de drie punten thuis door Hennebont te verslaan.

Een Duitse hattrick zat er uiteindelijk nipt niet in: Saarbrücken kon zich thuis net niet voorbij het Franse Angers werken. Zo levert Oostenrijk als enige land meerdere ongeslagen teams af. Niederösterreich zette in het slotduel van de eerste ronde een sterke prestatie neer tegen het Poolse Grudziadz. Het Zweedse Eslovs Ai – de titelverdediger uit de ETTU Cup nadat het vorig seizoen derde eindigde in de groepsfase – won dan weer het openingsduel makkelijk met 3-0 tegen de Poolse debutant Torun. Frankrijk kende tenslotte een tweede zege dankzij Chartres, dat de tweede debutant – het Tsjechische Ostrov – met 3-1 wist te verslaan.